Five Months in the U.S!
~A journey is best measured in friends, rather than miles~
Jaja, na meer dan vijf maanden dan eindelijk mijn eerste blog. Na veel verhuizingen en onzekerheid zit ik nu bj m'n derde gastgezin en het bevalt goed. Ik heb 3 gastbroers en deel een kamer met degene die naar dezelfde HighSchool gaat. We zijn zaterdag verhuisd naar een ander huis die meer in-town is, wat wel fijn is aangezien ik nu 5 minuten langer kan uitslapen elke morgen.
~ New York
Ik ben het jaar begonnen met de New York Orientatie. Het was de bedoeling om er 3 dagen te zijn, maar aangezien er een orkaan over kwam waaien waren alle vluchten geanulleerd en bleven we nog 3 dagen. We hadden een chill hotel in New Jersey met zwembad, jacuzzi en fitnessruimte. We gingen met een bus naar New York met 8 Nederlanders en zo'n 30 duitsers...... We hebben zo'n meetje alle bijzondere dingen in NY gezien en vooral de Twin Towers memorial side was impressive. Na de New York Orientatie vloog ik van New Jersey naar Dallas, van Dallas naar San Francisco en van San Francisco naar Eugene, Oregon. Vanaf New Jersey was ik alleen, dus was wel saai af en toe, maar had het druk genoeg met het niet missen van m'n vlucht, aangezien ik nog nooit in me eentje gevlogen had. Maar alles is goedgekomen en het was best akward toen ik stond te wachten op m'n koffer in Eugene, terwijl je gastgezin op je aan het wachten is.
~ Cross Country
Als Fallsport deed ik Crosscountry. We hadden elke dag na school ongeveer 2 uur practice en zo'n drie dagen per week ook voor school zo'n anderhalf uur. Tijdens Practice liepen we overal in deze omgeving hard. De wedstrijden worden door verschillende scholen georganiseerd en tijdens onze homemeet hier in Florence, was er een tafel vol met eten alleen voor ons team. Mijn tijden zijn hier te vinden: http://www.athletic.net/CrossCountry/Athlete.aspx?AID=3692580#tT1
~ San Francisco
In begin December ben ik met ongeveer 40 andere Exchange Students(te veel duitsers...) naar San Francisco geweest(waarvan de foto's nog geupload gaan worden). Ik sliep op een kamer met een Amerikaan, een Ghanees(Richmond) en een Pakistaan(Tahir). Ik ben inmiddels goede vrienden geworden met Richmond en Tahir en binnekort zie ik ze waarschijnlijk weer in Seattle. Ook hier hadden we een Chill hotel met verwarmd zwembad. Het weer zat mee en we zijn naar Alcatraz, Pier 39, Chinatown en meer geweest. In San Francisco waren nog drie Nederlandse Exchange Students, dus kon eindelijk weer eens Nederlands lullen.
~ Wrestling
Als Wintersport doe ik momenteel Wrestling. We hebben elke dage na school 2 uur practice en ook elke dag voor school 1 uur practice. 1 gastbroer van me is State Championship kanshebber, een andere is coach en m'n gastvader is ook Coach. Heb tot nu toe 3 matches gewonnen, maar we hebben nog een paar toernooien te gaan, voordat ik ga beginnen aan de sport waar ik het meestzin in heb: Track and Field.
~ Snowboarding
Ik ben tijdens winterbreak eind December voor het eerst op wintersport geweest . We gingen met een groepje vrienden en een paar ouders. Het huis dat ze gehuurd hadden heeft een eigen bioscoop! Aangezien ik John en een kennis van ze uit HongKong nog nooit gesnowboard hadden, namen we eerst een beginnersles van twee uur. Daarna ging het erg lekker, ondanks de ontelbare keren dat ik onderuit ging.
~ Netherlands, Holland, Dutch?
De meeste mensen hier hebben een vaag idee waar Nedereland is, maar ook veel hebben er nog nooit van gehoord. Er ontstaat een hoop verwarring wanneer je het de ene keer over Holland hebt en de andere keer over The Netherlands. Als je dan ook nog zegt dat je Dutch bent, raken ze de tel helemaal kwijt. Verder hebben al meerdere mensen aan me gevraagd of ik blij ben dat de Tweede Wereldoorlog voorbij is.... En hoe we kunnen lopen op houten schoenen. En natuurlijk kent iedereen Amsterdam...
Leuk je reisverhaal
Leuk om dit nu allemaal eens te lezen, , ben benieuwd
wat we allemaal nog te horen krijgen.
Je hebt al heel wat meegemaakt zeg !!
Wel fijn dat je nu een in een leuk gastgezin bent.
Nu jongen nog een fijne tijd verder, en ik wacht op je
volgende verhaal.
Groetjes Oma
Hallo sven, ik ben een collega van je vader.. ik heb al veel over je gehoord. Hij mag trots zijn op zijn zoon.
Ik heb je verslag gelezen.. en ook ik vind het intressant om je te blijven volgen. ook vanwege de sporten die jij daar beoefend. Ik zelf loop graag marathons, geen super tijden maar heb er wel veel plezier in. Sven veel succes.
groeten jan.
Geweldig wat je allemaal al meegemaakt hebt en als ik je verhaal lees dan is het net of ik het zo voor me zie.
Wat een druk programma zeg, dat kunnen we ons hier bijna niet voorstellen zo fanatiek als er gesport wordt in de VS. Dan ook nog naar school, huiswerk enz. Volgens mij kun je zo naar de olympische spelen in Londen als je terug bent.
Heel veel succes en veel plezier de komende maanden.
We kijken al uit naar je volgende verhaal.
Groeten van pa en ma
Hoi Sven,
Leuk om te lezen dat je het nu naar je zin hebt en wat je allemaal meemaakt. De tijd vliegt volgens mij voorbij he? Geniet er het komende half jaar nog van!
Groetjes van ons allemaal!